Vastuullisuus

Adean tuotanto perustuu kestävän kehityksen periaatteille. Tuotteemme on tehty kestämään vuosikausien jatkuvaa käyttöä. Niiden takana ovat omien alojensa taidokkaat ammattilaiset, joiden hyvinvointi on meille aidosti tärkeää. Emme olisi tässä ilman heidän osaamistaan ja panostaan.

Adea sustainability 01
Adea sustainability 02

Sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus on ollut osa Adean tarinaa varhaisvuosista lähtien. Vastuullisena design-yrityksenä puolustamme myös suunnittelijoidemme oikeuksia aktiivisesti.

Me emme viherpese tai valkopese. (Konepesu kyllä käy.) Me perehdymme asioihin juurta jaksaen, tietoisina siitä, että kaikki vastuulliselta tai kestävältä näyttävä ei todellakaan ole sitä. Vastuu tarkoittaa meille vastuuta ympäristöstä, sovituista säännöistä, ja työyhteisöstämme – ja siitä vastuusta emme luista.

Adea sustainability 03
Adea sustainability 04

ReThink – ReUse – ReCycle – ReDuce – Recare

Viisi periaatetta, jotka ohjaavat toimintaamme suunnittelusta valmistukseen ja pitkälle sen jälkeen.

1. ReThink

Suunnittelutyömme lähtökohtana on olemassaolon oikeutus uudelle tuotteelle. Adea valmistaa vain tuotteita, jotka ansaitsevat tulla tehdyksi. Siinä missä joillekin syyksi riittää uusi muotiväri tai -kuosi, me vaadimme huonekaluiltamme enemmän. Valmistetaanhan ne kestämään vuosikausien, jopa vuosikymmenten käyttöä.

2. ReUse

Tuotteen on oltava uudistettavissa. Huonekalun elämä kun vasta alkaa siitä, kun se muuttaa uuteen kotiinsa. Siksi olemme siirtyneet lähes kokonaan vaihdettaviin irtopäällisiin, jotka pidentävät sohvien ja tuolien käyttöikää. Siksi meiltä saa aina varaosia, sillä huonekalun elämän ei kuulu loppua osan kulumiseen. Samasta syystä sohvamme ovat yhä useammin modulaarisia – ne on tehty elämään kodin ja perheen muutosten mukana, kasvamaan tai kutistumaan tilan ja käytöntarpeen mukaan.

3. ReCycle

Kierrätettävyys on kaikki kaikessa. Sen lisäksi että tuotteemme ovat helposti kierrätettäviä, käytämme kierrätettyjä materiaaleja tuotannossa ja edistämme sivuvirtojen hyödyntämistä. Esimerkiksi ylijäävä kuitu ja pehmusteiden leikkaamisesta jäävä vaahtomuovi kierrätetään edelleen jalostettavaksi. Ja kiertäväthän huonekalumme muutenkin — kodista kotiin, vanhemmilta lapsille, yhdeltä omistajalta toiselle.

4. ReDuce

Resurssiviisas suunnittelu vähentää luonnonvarojen käyttöä sekä vähentää kuluttamista. Vähentäminen on viisasta niin ekologisesti kuin taloudellisesti. Suhtaudumme tähän vakavasti myös ensimmäisestä päätöksestä lähtien —"tarvitseeko maailma juuri tätä sohvaa” on kysymys jota kysymme usein itseltämme.

5. ReCare

Kalusteiden huolto on merkittävä vastuullisuusteko. Adean huonekalujen tapaukseesa tässä kohdin myös käyttäjä astuu mukaan vastuullisuustalkoisiin. Me olemme tehneet huoltamisen helpoksi suosimalla mm. konepesun kestäviä irtopäällisiä sekä panostamalla selkeisiin, vastuulliseen käyttöön ohjaaviin käyttö- ja huolto-ohjeisiin.